روشهای بیومتریک مختلفی بر اساس خصوصیت های منحصر بفرد انسان ها وجود دارد هر کدام از این روش ها دارای نقاط قوت و ضعف هستند. یکی از روش هایی که کمتر از موارد فوق شناخته شده است استفاده از شکل رگ هاست. همانند اثر انگشت و عنبیه، شکل رگ های انسان هم کاملاً منحصر به فرد است و با دیگران متفاوت است. حتی شکل رگ های دو طرف بدن هم یکسان نیست و شکل رگ های طرف چپ و راست بدن متفاوت است. بسیاری از رگ ها از روی پوست مشخص نیستند. به همین دلیل هم امکان تقلب و جعل در چنین روشی بسیار کم و مشکل است. همچنین شکل رگ ها با تغییر سن انسان ها بسیار کم تغییر می کند. به همین دلیل هم چنین خصوصیتی برای تشخیص انسان ها از یکدیگر بسیار مناسب است. برای استفاده از سیستم تشخیص رگ ها باید انگشتان، مچ دست، کف دست یا پشت دست را روی اسکنر مخصوص سیستم گذاشت. یک عکس توسط دوربین با نوری نزدیک به نور مادون قرمز گرفته می شود. هموگلوبین های موجود در خون این نور را جذب می کنند و رگ ها به شکل سیاه در تصویر مشخص می شوند. همانند دیگر سیستم های بیومتریک این تصویر بر اساس شکل و محل ساختاری رگ ها تبدیل به یک کد می شود. به این ترتیب برای استفاده های بعدی از سیستم، کد محاسبه شده جدید با کد ذخیره شده مقایسه می گردد. اسکنر هایی که در سیستم تشخیص رگ ها بکار می روند با ابزارهایی که در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرند متفاوت اند. اسکنر هایی که برای اهداف پزشکی به کار می روند عمدتاً از ذرات رادیواکتیو استفاده می کنند در حالی که در سیستم های تشخیص هویت بیومتریک، فقط از نوری که تقریباً شبیه به آنچه که از کنترل کننده های از راه دور ساطع می شود، استفاده می شود. از گوش به دو شکل براي تشخيص هويت استفاده مي شود. شکل و ساختار لاله گوش در افراد مختلف متفاوت است. اکوي صداي خروجي از کانال گوش براي هر فرد با فرد ديگري متفاوت است .تا به حال اين روش کارايي زياد و قابل اعتمادي براي تشخيص هويت نداشته است و مواردي اندک براي تأييد هويت از آن استفاده شده است.
تا به حال این نوع بیومتریک پیشرفت و کاربرد خاصی نیافته است.از لب به عنوان بیومتریک به یکی از سه طریق زیر استفاده می شود:
اثر لب: همانند اثر انگشت است با اين تفاوت که اثر لب را ثبت مي کنند. لب نيز همانند انگشت داراي منحني ها و خط و خطوط مختص به هر فرد است. اين روش تا حد زيادي قابل اعتماد است.
نحوه تحرک لب ها: اين روش يک روش رفتاري است و در تشخيص گوينده به ما کمک مي کند. روش دقيقي نيست و مي تواند تنها براي تأييد هويت استفاده شود.
شکل لب ها: مي تواند براي تأييد هويت به کار رود و مرسوم نيست.
ساختار ظاهري پوست
در اين روش چين و چروک هاي صورت بررسي ميشود. اين ساختار همانند اثر انگشت در افراد مختلف متفاوت است.
مشخصه گرمايي صورت : در اين مدل توسط دوربين هاي مادون قرمز از صورت تصويربرداري مي شود. نقاط مختلف صورت براساس ميزان حرارت و دمايي که دارند در تصوير ديده ميشوند(نقشه اي از سطح صورت تهيه مي شود). از آنجا که تجمع رگهاي زير پوست صورت در هر فرد شکل متفاوتي دارد ، تمايز رنگ بين نقاط مختلف صورت ثابت مي ماند. به عنوان مثال در شکل زیر سمت چپ فرد حالت عادي دارد و در سمت راست حالت عصبي دارد، با اين حال کاملاً مي توان مشاهده کرد که نقاطي که در تصوير سمت چپ قرمز تر از بقيه نقاط بودند باز هم در تصوير سمت راست قرمزتر از باقي نقاط هستنند. با اين حال تمايز و اختلاف رنگ در نقشه صورت تغيير نکرده است. البته اين سيستم به دليل محدوديت هاي مختلفي که دارد چندان عموميتی ندارد.
لبخند: تفاوت بين چهره در حالت عادي و هنگامي که لبخند مي زنيم را تحليل مي کنند.
طيف الکترو مغناطيسي پوست
در اين روش توسط ديودهاي نوري به سطح پوست يک سري نور خالص با طول موج هاي مختلف ميتابانند وتوسط تعدادي فتو ديود ميزان شدت موج برگشتي از سطح پوست را ثبت و سپس اطلاعات را تحليل مي کنند. ميزان جذب و انعکاس نور (به طور کلي هر موجي متناسب با طول موجش) توسط پوست هر فرد متفاوت با ديگران است و اين مطلب اساس روش مذکور است.
ناخن
اين متد کاملاً جديد است و تحقيقات گسترده اي روي آن صورت نگرفته است.اغلب از ناخن به صورت زیر براي بيومتريک استفاده مي کنند:
رشته هاي گوشت زير ناخن: اگر در ابعاد ميکروسکوپي به سطح نرم زير ناخن نگاه کنيم، در مييابيم اين سطح داراي برآمدگي هايي موازي و رشته مانند است. اين قسمت شامل مويرگها، اعصاب و ... است . در طول سن اين برآمدگي ها يا رشد طولي دارند يا پهن تر مي گردند ولي در هرحال وجود دارند. ادعا مي شود که ساختار و شکل اين رشته ها همانند اثر انگشت و عنبيه در افراد مختلف، متفاوت است.
بیومتریکهای رفتاري
امضا نگاری
تحليل چگونگي امضا کردن يک شخص که اغلب از آن بعنوان تشخيص امضای ديناميکي ياد مي شود، مهمترين بيومتريکهاي رفتاريست. شکل استاتيکي تکميل امضا ،زماني که براي امضا کردن مصرف مي شود، سرعت، شتاب، زاويه قلم، فشار وارده بر قلم و کاغذ، تعداد دفعاتي که قلم از روي کاغذ برداشته میشود، از پارامترهاي اصلي تحليل امضا میباشد. چون این روش برپايه استاتيک امضا عمل نمي کند، جعل امضا را دشوار مي سازد. ماهیت غیر تهاجمی دارد و کاربر احساس مزاحمتي از جانب سيستم نمی کند. بعلاوه کاربران می توانند امضای خود را عوض کنند. با توجه به گستردگی کاربردها، فناوریها و نهادهای مرتبط با موضوع، الگوی منتخب اغلب کشورهای پیشرو در این حوزه تأسیس تشکلهای دولتی و غیر دولتی با حضور بازیگران مختلف در این عرصه در داخل کشور و مشارکت در کارگروههای بین المللی جهت هماهنگیهای فنی و کاربری بوده است. امضا مي تواند توسط قلمها يا صفحات مخصوص يا هر دو آنها ثبت شود. امروزه حتي از تکنيکهاي انتشار صوت امضا کردن که هنگام امضا زدن روي کاغذ توليد مي شود استفاده مي کنند.
نحوه ی تايپ کردن
اين فناوری برپايه ی تمايز نحوه تايپ کردن افراد، توسعه يافته است. به اين ترتيب که پارامترهايي از قبيل مدت زماني که کليد فشرده میشود، سرعت تايپ و... از الگوي تايپ استخراج مي شود. در گذشته بنياد ملي علوم واداره ملي استانداردهاي ايالات متحده در اين مورد مطالعاتي داشتند و اخيراً تلاشهاي بيشتري از جانب کمپاني ها و مؤسسات مطالعاتي مختلف در حال انجام است. مشکل اساسي اين تکنولوژي تفاوت در صفحه کليدها بود که در ويرايشهاي جديد آن اين مشکل برطرف شده است. این روش قابل ترکیب با دیگر روشهای شناسایی می باشد و نیز می توان به دلخواه رمز عبور را تغییر داد. البته این فناوری هنوز در مرحله ی آزمایشگاهی قرار دارد.
دستخط
در نگاه اول شاید تشخیص انسانها بر اساس دست خط آن ها کار چندان جالبی به نظر نرسد. افراد بسیاری می توانند دست خط افراد دیگری را تقلید کنند و براحتی و با کمی تمرین حتی امضای یک نفر دیگر را هم تقلید کنند. بنابراین چگونه چنین سیستمی می تواند مفید باشد؟ سیستم های بیومتریک برخلاف انسانها که به شکل حروف و نوشته اهمیت می دهند، به عمل نوشتن توجه دارند.این سیستم ها مقدار فشاری را که موقع نوشتن هر حرف وارد می شود، همچنین سرعت و نحوه نوشتن حروف را مورد توجه قرار می دهند. همچنین ترتیب نوشتن هم اهمیت دارد. برای مثال اینکه پس از نوشتن هر حرف نقطه های آن نوشته می شود یا پس از نوشتن کل کلمه.بنابراین بر خلاف شکل ظاهری نوشته که براحتی قابل تقلید است موارد گفته شده را کمتر کسی می تواند تقلید کند. سیستم تشخیص انسان با استفاده از دستخط همانند دیگر سیستم های بیومتریک از سه قسمت اصلی تشکیل شده است:
- یک حسگر که اطلاعات از طریق آن به سیستم وارد می شوند.
- یک رایانه برای خواندن و نگهداری اطلاعات
- یک برنامه برای تحلیل اطلاعات داده شده با اطلاعات از پیش ضبط شده
حسگر سیستم تشخیص دستخط می تواند یک صفحه حساس یا یک قلم مخصوص باشد. چنین صفحه یا قلمی باید بتواند زاویه ها و فشارهای وارده برای نوشتن، همچنین جهت های نوشتن را اندازه گیری و به سیستم منتقل کند. به این ترتیب این موارد توسط یک نرم افزار تبدیل به یک گراف می شود و این گراف در سیستم ذخیره می گردد. هر زمان که نیاز به چک کردن باشد گراف ایجاد شده بر اساس دستخط جدید، با گراف ذخیره شده مقایسه می شود تا تشخیص داده شود که دستخط جدید مربوط به فرد اصلی است یا خیر.روش استفاده از دستخط امنیت بسیار بالایی دارد. حتی اگر سیستم چند کلمه مشخص برای ورود اطلاعات داشته باشد باز هم هیچ فردی قادر نخواهد بود دقیقاً نوع نوشتن آنها را از فرد دیگری تقلید کند.همچنین امنیت افزایش می یابد وقتی که محدودیت کلمات وجود نداشته باشد. کاربرمی تواند مانند رمز عبور چند کلمه را به انتخاب خود وارد سیستم کند و هر بار توسط دستخط خود اجازه دسترسی پیدا کند.
صوت نگاری
اين بيومتريک مبتني بر خصوصيات صداي کاربران عمل مي کند که در واقع يک تکنيک هيبريدي متشکل از خصوصيات فيزيولوژيکي و رفتاري- رواني است و بيشتر در کاربردهاي 1:1 استفاده مي شود و مخصوصاً در سيستمهاي تلفن مبنا که در آن شناسايي از راه دور ميسر مي شود، بسيار مناسب است. استفاده از اين فناوري بسيار آسان است و نياز به آموزش زيادي ندارد. ضبط صدا از طریق یک دستگاه ضبط کننده صدا انجام می گیرد و سپس با سخت افزار و نرم افزار مربوطه مورد تحلیل قرار می گیرد با توجه به امکانات در دسترس می توان مکث ها و بالا و پایین رفتن تون صدا را به صورت یک الگوی صوتی در آورد و با الگوهای ذخیره شده مورد مقایسه قرار داد. نمونه وسایل ساخته شده از این روش قفل در است که با چک کردن صدا و کلمه گفته شده ومعنی جمله ساخته شده کار می کند. به این صورت که کلمه ای یا جمله ای از قبل تعیین شده و به کاربر گفته می شود.
نحوه ی راه رفتن
معمولاً این روش در جاهایی که ارتباط مستقیم با افراد میسر نیست کاربرد دارد خصوصاً در فرودگاهها و معابر امنیتی. ( این سیستم شناسایی تقریباً یک سیستم شناسایی مخفی است) در این روش یک تصویر از شخص در هنگام راه رفتن بدست می آید که معرف نمودار جابجایی و زمان برای وی است .در هنگام راه رفتن افراد حرکت پاها و سر افراد با یکدیگر متفاوت است(البته حرکت دستان نیز در برخی موارد کاربرد دارد) که الگوی بدست آمده از این قسمتها می باشد.
بیومتریکهای شیمیایی
( Deoxyribo Nucleic Acid ) DNA
بدون شک يکي از مطمئنترين روش هاي تأييد هويت است. کدي يک بعدي و منحصر به هر فرد است. در حاليکه اين روش دقيق ترين شکل بيومتريک است ولي از آن در تأمين امنيت شبکه ها و اماکن و... استفاده نمي شود، زيرا اين روش اصلاً سريع نيست و همچنين تا به حال فرايندي اتوماتيک و مقرون به صرفه براي آن معرفي نشده است ( فرايند به دست آوردن اين کد، احتياج به ابزار و مواد شيميايي خاصي دارد). البته ساختارش در دوقلوها تا حد زيادي شبيه است و در دوقلوهاي همسان کاملاً يکسان است و عيب بزرگي براي اين متد است ولي از دقت و صحت اين روش در تشخيص هويت نمي کاهد.
2-4-2- نمايشگر دماي نقاط بدن
نقاط مختلف يک جسم يا بدن بر اساس نوع و ميزان حرارتش امواج مادون قرمز تابش مي کند. اين روش يک روش کلي براي بدست آوردن اطلاعات تصوير است و مي تواند براي تصويربرداري در خيلي از فيلد هاي اشاره شده در بالا مانند اثرانگشت، کف دست، رگهاي زير پوست، گوش و ... به کار رود.
در اين روش ها الگوي حرارتي تابش شده از صورت فرد، دست ها و يا حتي رگهاي فرد را به کمک يک دوبين مادون قرمز ضبط و سپس پردازش مناسب را انجام مي دهند. اين الگوها براي هر فرد منحصر به او مي باشد. به دست آوردن اين نوع اطلاعات خام از افراد مشکل نيست ولي دقت در تصويربرداري مشکل خواهد بود. چرا که، اگر فرد در محيطي با يک منبع حرارتي قوي باشد و يا در دستش يک فنجان چاي گرم باشد، تمامي محاسبات اشتباه مي شوند. از اين رو براي استفاده از اين شکل بيومتريک ، اتاقک هاي مخصوصي در نظر مي گيرند که يقيناً سبب صرف وقت، هزينه، و همچنين عدم راحتي کاربر مي شود.
2-5- روش هاي ديگری از بیومتریکها
در اين قسمت روش هاي غير متداول و تحت مطالعه را فقط نام مي بريم:
سيگنال قلبي و خون - عطر و بو مربوط به هر فرد- انعکاس صوت در مغز- مقاوت الکتريکي پوست- شکل ظاهري دست مشت شده- چين خوردگي هاي پوست انگشت- چگونگي در دست گرفتن اجسام- صداي منتقل شده از استخوان هاي انگشت پس از تحريک يک پالس صوتي - موج مغناطيسي منتشر شده از انسان- نحوه رد گيري چشم- توپوگرافي سطح قرنيه- شکل سه بعدي انگشت- طيف حاصل از سيگنال هاي مغزي- شکل سينوس هاي جلويي سر.
«گروه تحقیقاتی پلاسما»
02166954926 /////// 09123600694
ترجمه فوری مقاله پایان نامه پروپوزال سمینار، پرداخت اقساطی، ترجمه ارزان متون تخصصی،
مبانی نظری و ترجمه فصل دوم، تایپ و ترجمه با تخفیف ویژه، تحلیل آماری
پیگیری فوری چاپ ارزان کتاب، معرفی جهت چاپ مقاله در ژورنال های معتبر
Email: PDsabz@yahoo.com
Telegram: @PDsabz20
Instagram: Plasma_Consulting_Group
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
چهار شنبه 8 آبان 1398 ساعت 13:25 |
بازدید : 89 |
نویسنده :
متخصصین گروه تحقیقاتی پلاسما
| ( نظرات )
|
بسیاری از ابزار کامپیوتری به مردم کمک می کنند تا فعالیت خود را انجام دهند. سنسور ها در ماشینها و ابزر های خانگی تعبیه شده اند تا و در محیط ها بطور گسترده بکار رفتند تمامی اشیای اطراف هوشمند هستند و به کاربر برای پردازش قابلیت محاسبه و رایانش بسیار کمک می کنند (4-5). زمان آن رسیده است که آینده را پیشبینی نماییم که در آن ابزار می توانند عکسها را از دنیای واقعی و یا مجازی درک نمایند. اگر چه بسیاری از ابزار ها دارای قابلیت استفاده ی ساده ای می باشند و دانشی زیاد در رابطه با افرادی که با آنها ارتباط برقرار می کنند، ندارند ولی ضروریست که یک سیستم آگاهی انسانی درون این ابزار راه اندازی گردد که هویت کاربر در مجاورت دستگاه رایانشی مشخص شود. استفاده از روشهای احراز هویت سنتی برای محیط های گسترده پذیرفتی نیست و نیاز به فناوری متبحر در شناخت هویت وجود دارد و این فناری نیزبایستی بسیار دقیق باشد. استفاده ی کارامد از بیومتریکها می تواند نیاز به احراز هویت را تامین سازد و این به دلیل فناوری شگرف بیومتریکها در ارائه ی امنیت در بسیاری از موارد کاربردی می باشد. با توجه به محدودیتهای بسیار قابل توجه در طرحهای بیومتریک پیشنهادی در دسترس توسط پیشینه ی تحقیقاتی نظیر حقه بازی، حملات در سطح ورودی، طراحی سیستمهای بیومتریک چند وجهی بسیار ضروری است. (1-6-8). سیستمهای بیومتریکی چند وجهی بایستی شامل ابزار ها و روشهی نوآور باشند تا بیشتر به این حملات بپردازند.
امنیت یکی از دغدغههای اصلی دنیای فناوری اطلاعات است. همهی ما تجربه فراموش کردن پسوورد و دردسرهای بعد از آن را چشیدهایم. هرچند که نرمافزارهای زیادی برای ایجاد و مدیریت پسوورد وجود دارد ولی باز هم دانشمندان به دنبال راههای جدیدتر و ایمنتر احراز هویت در دنیای مجازی هستند.
یکی از روشهای خوب و بسیار ایمن احراز هویت، استفاده از بیومتریک است. احراز هویت بیومتریک (زیستسنجی) به هر روشی گفته میشود که در آن از ویژگیهای طبیعی و فیزیولوژیکی افراد برای شناسایی و احراز هویت آنها استفاده میشود. تشخیص چهره، تشخیص اثر انگشت، تشخیص دی ان ای، تشخیص عنبیه چشم و ... همگی جزء این دسته از روشها قرار میگیرند. ولی جالب است بدانید که حتی این روشها هم ممکن است مورد هک و سوء استفاده قرار بگیرند.حال گروهی از دانشمندان دانشگاه سارلند با همکاری دانشگاه استاتگارت روش بیومتریک جدیدی ابداع کردهاند که با استفاده از آن میتوان تشخیص چهره و اثر انگشت را به فراموشی سپرد.جمجمه هر فرد از نظر سایز، شکل و چگالی با سایر افراد تفاوت دارد. بر اساس این حقیقت، روش جدید که SkullConduct نام دارد، با ارسال امواج صوتی به سر افراد، به اسکن جمجمه آنها میپردازد. با پردازش اطلاعات امواج صوتی، پروفایل خاص جمجمه فرد شکل میگیرد. این روش از امکانات گجتهای پوشیدنی مانند عینک گوگل استفاده میکند. عینک گوگل دارای یک میکروفون درونی است که صدا را شناسایی میکند. از بلندگوی این عینک هم برای ارسال الگوهای صوتی به جمجمه فرد استفاده میشود. البته بلندگوی عینک گوگل از نوع خاصی است که صدا را به جمجمه منتقل میکند و نه مستقیماً به گوش. به همین دلیل میتوان از آن استفاده کرد.این روش را در محیط کاملاً ساکت تست کردهاند و دقت آن در شناسایی افراد در حد ۹۷% بوده است. این فناوری راه درازی در پیش دارد تا بتواند به عنوان یک راهحل عملی در شرایط واقعی مورد استفاده قرار بگیرد. سازندگان این فناوری در حال بهبود آن برای استفاده در شرایط پر سر و صدا هستند. مشخصات فیزیولوژیکی و رفتاری، امروزه برای شناسایی خودکار از جمله اثر انگشت، صدا، عنبیه، شبکیه، دست، صورت، دست خط، و شکل انگشت استفاده می شود. ولی این تنها بخشی از ماجراست چرا که اندازه گیری های جدیدی (مانند شیوه راه رفتن، شکل گوش، انعکاس نوری پوست، و بوی بدن) رو به توسعه هستند. به دلیل طیف گسترده مشخصات مورد استفاده، نیاز به تصویربرداری برای این تکنولوژیها رو به افزایش است. این سیستم ها می توانند یک سیگنال تک بعدی مثل صدا را اندازه گیری کنند و یا چندین سیگنال تک بعدی (دست خط)، یک تصویر دو بعدی (اثرانگشت)، چند اندازه گیری دو بعدی (هندسه دست)، مجموعه زمانی از تصاویر دوبعدی (صورت و عنبیه )، یا یک تصویر سه بعدی ( سیستمهای شناسایی چهره ) را اندازه گیری کنند. انگشت نگاری جز متداولترین فناوریهای بیومتریکی مورد استفاده در این حوزه می باشد.
مراجع قضایی تقریباً در تمام جهان اثرانگشت را بعنوان یک مدرک مستند در مباحث مشهور به جرم شناسی رسمیت می شناسند. بانک داده های یکپارچه اف بی آ ی که1 به2 است، هم اکنون دارای 40 میلیون ثبت 10 انگشتی است که روزانه هزاران جستجو جهت شناسایی مجرمان، در آن انجام می شود. این بانک داده با دیگر بانکهای اطلاعاتی موجود در سامانه های نظارتی و پیگردی امریکا در ارتباط است. همچنین اخیراً این اطلاعات با بانک اطلاعات بیومتریکی اسکاتلندیارد هم به اشتراک گذاشته شده تا امکان استفاده همزمان از
اطلاعات این منابع میسر شود.
کاربردهای تجاری (تجارت الکترونیک/ تلفنی، خرده فروشی/ خودپردازها/ پایانه های فروش)
تراکنشهای مالی و اعتباری، تأیید هویت مشتریان و دسترسی به حسابها یا صندوق امانات و... از جمله مهمترین کاربردهای بیومتریک در این حوزه بشمار می رود که تا کنون مجموعه ی متنوعی از بیومتریکهای مختلف برای این منظور استفاده شده است. بخشی از این کاربردها ممکن است حفاظتهای داخلی یا زیرساختی از قبیل کنترل دسترسی به اماکن امنیتی یا شبکه های رایانه ای برای جابجایی سرمایه های الکترونیکی باشد. یا درکاربردی گسترده تر شاید حفاظت از اسرار و هویت افراد باشد. به ویژه اولین کاربردی که به ذهن خطور می کند، حفاظت ازخود پردازها، کارتهای اعتباری و چکها، با شناسه های بیومتریکی می باشد. امروزه
کارتهای خود پرداز با رمزهای عبور حفاظت می شوندکه چالشهای امنیتی و کاربری فراوانی را در پی داشته است. در این شرایط فناوری بیومتریکی رفته رفته جایگزین رمزهای عبور می گردد. در ژاپن رگ نگاری کف دست، در کانادا عنبیه نگاری، در امریکا و اروپا انگشت نگاری و چهره نگاری پرکاربردترین بیومتریکها در حوزه ی بانکداری الکترونیکی و تجارت الکترونیک محسوب می شود.
«گروه تحقیقاتی پلاسما»
02166954926 /////// 09123600694
ترجمه فوری مقاله پایان نامه پروپوزال سمینار، پرداخت اقساطی، ترجمه ارزان متون تخصصی،
مبانی نظری و ترجمه فصل دوم، تایپ و ترجمه با تخفیف ویژه، تحلیل آماری
پیگیری فوری چاپ ارزان کتاب، معرفی جهت چاپ مقاله در ژورنال های معتبر
Email: PDsabz@yahoo.com
Telegram: @PDsabz20
Instagram: Plasma_Consulting_Group
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2